Studenci na pierwszym seminarium dotyczącym żywności i kształtowania krajobrazu w ZSCKR w Bystrej

Oceń ten wpis:
(0.0)

Studenci pierwszego roku informatyki oraz zarządzania w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bystrej zorganizowali udane anglojęzyczne konwersatorium, które odbyło się 24 kwietnia. Prezentacje dotyczyły tematów związanych z żywieniem, architekturą krajobrazu oraz obsługą klienta. Studenci przedstawili informacje o uprawie roślin, hodowli zwierząt, kuchni oraz ogrodnictwie w Brazylii, Kazachstanie i Stanach Zjednoczonych. Nie zabrakło też prezentacji na temat pracy w gastronomii, szczególnie w sieci KFC.

Studenci nie tylko poradzili sobie doskonale z częścią wykładową, ale także aktywnie uczestniczyli w dyskusjach grupowych na tematy związane z kulturą, systemem szkolnictwa oraz aspektami społecznymi w omawianych krajach.

Po prezentacjach wszyscy uczestnicy delektowali się posiłkiem, a następnie mieli okazję zwiedzić pracownie dedykowane różnym dziedzinom zawodowym. Odwiedzili pracownię barmańską, gdzie mogli spróbować swoich sił w przygotowywaniu drinków, a także pracownię weterynaryjną, gdzie każdy mógł "pogłaskać świnkę na szczęście", jak głosi ludowa mądrość.

Studenci mieli również okazję poznać historię Beskidu Niskiego oraz dowiedzieć się więcej o akcji "Wisła". Dodatkowo obejrzeli wystawę związana z jeździectwem i historią. Wygląda na to, że wizyta w ZSCKR w Bystrej była bardzo udana i może być preludium do kolejnych spotkań.

Dołącz do nas!
Dołącz do nas! Zapisz się online.

Nie zwlekaj! Zapisz się na studia online tylko w 3 minuty!

Zamknij okno